A toner tipusszáma:

Munkalapon lévő kód:


Friss hírek

Picit nő a Windows 10 hardverigénye

2019. május 17.

Picit nő a Windows 10 hardverigénye

A Microsoft bejelentette, hogy az érkező Windows 10 May 2019-es frissítéssel egyetemben egy picit nő az operációs rendszer hardverigénye. Egészen konkrétan a tárkapacitás tekintetében kell változásra számítani, ugyanis az előző verziók esetében a 32 bites Windows 10 minimum 16, míg a 64 bites minimum 20 GB-ot igényelt. Az új változattól kezdve ez egységesen 32 GB-ra nő.

A módosítás részben a bővülő szolgáltatásoknak köszönhető, elvégre maga a Windows 10 fejlődik, de a Microsoft bevezeti azt is, hogy 7 GB-nyi tárkapacitást lefoglal a későbbi Windows frissítéseknek. Ezt eredetileg a felhasználóknak kellett biztosítania, de sokan nem tették meg, így a Windows Update esetlegesen nem tudott lefutni elegendő tárhely hiányában. Az előre lefoglalt kapacitással viszont ez már nem fordulhat elő.

A változások az esetek többségében nem jelentenek problémát, elvégre a legtöbb PC-ben bőven nagyobb tárkapacitású adattároló van. Gond lesz viszont a régebbi tabletekkel, amelyek Windows 10 operációs rendszerrel érkeztek. Ezeknél volt olyan hardverkonfiguráció, amely konkrétan 32 GB-os SSD-t tartalmazott, vagyis gyakorlatilag nem lesz elegendő szabad hely a gép normális használatához. Ezzel nem lehet majd mit kezdeni, egyszerűen új gépet kell venni, de a Microsoft kiadott egy útitervet, amelyben részletezi, hogy az egyes Windows 10 verziókat meddig fogja támogatni. Az érintett tableteknél a felhasználók kapnak egy évet a váltásra, ugyanis a még telepíthető októberi frissítés május 12-ig lesz támogatva.

Fontos kiemelni, hogy a Windows 10 IoT Enterprise verzió esetében nem nőnek meg az adattárolóra vonatkozó követelmények, így az üzleti szintre szánt, de csak 32 GB-os adattárolóval rendelkező tabletek továbbra is használhatók maradnak.

Forrás: Prohardver

« Vissza

CPU SWITCH GEMBIRD KÉZI 4 PORTOS

CPU SWITCH GEMBIRD KÉZI 4 PORTOS

Ár: 2.286 Ft
CD TARTÓ WALLET 96 DB-OS

CD TARTÓ WALLET 96 DB-OS

Ár: 1.270 Ft
HÁLÓZATI KÁRTYA PCI ZYXEL GN680-T 1000MBPS

HÁLÓZATI KÁRTYA PCI ZYXEL GN680-T 1000MBPS

Ár: 1.270 Ft

Cég neve:

Gép tipusa:

Számláló állása:

Gyári szám:

Az árváltoztatás jogát fenntartjuk! A pontos árakról és raktárkészletről érdeklődjön a fenti elérhetőségeink valamelyikén!
A képek illusztrációk, a valóságtól eltérhetnek!